Paprikás-hagymás-pecsenyezsíros palacsinta recept (vegán, gluténmentes)

Múlt szombaton Vegán palacsinta bajnokságon vettem részt és az elkészített palacsintámmal második helyezést értem el az egy ízzel nevezők között. Ezzel a palacsintával indultam.

Hozzávalók a tésztához (kb. 12 db palacsinta, az ötletet innen vettem):

100 gramm zabliszt (gluténmentes, ha GM palacsintát akarunk: zabpehely ledarálva)

130 gramm hajdina liszt

1 bögre növényi tej (pl. rizs)

2 ek olaj

Himalája só

szóda/szénsavmentes ásványvíz (a kellő állagtól függ a mennyiség)

olaj a sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

2 db nagyobb kápia paprika

olaj

1 lilahagyma

szárított vagy friss metélőhagyma

vegán pecsenyezsír (vöröshagyma, étolaj, fokhagyma, kókuszzsír pálmazsír helyett, Himalájai só, bors, (füstölt) pirospaprika, sörélesztő pehely – elhagyható)

A palacsintákat a videóban leírtak alapján elkészítettem. A töltelékhez a hagymát apróra vágtam, a kápia paprikát előmelegített sütőben egy kis olajjal meglocsolva megsütöttem. Miután kihűlt, amennyire tudtam lehúztam a bőrét és szintén apróra vágtam. A palacsintát megkentem a zsírral és az egyik oldalára csíkban felhalmoztam a többi hozzávalót. Szerintem nagyon finom lett. 🙂

28829310_332707440572387_2053433383_n

Sajnos kevésbé sikerült kép az eseményen, ráadásul pont a töltelék nem látszik 😀

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s